Richard Ebeling

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Richard Ebeling (30 janar 1950) është një autor me prirje libertariane dhe ka qenë president i Foundation for Economic Education nga viti 2003 në 2008.

Ka shkruar dhe redaktuar libra të shumtë, përfshirë tre vëllimet e Selected Writings of Ludwig von Mises.

Veprat e tija më të fundit janë Political Economy, Public Policy, and Monetary Economics: Ludwig von Mises and the Austrian Tradition, (Routledge, 2010), dhe Austrian Economics and the Political Economy of Freedom (Edward Elgar, 2003).

Ai është bashkë-autor dhe bashkë-redaktor i librit In Defense of Capitalism (5 vol.)