Ringjallja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ringjallja e mishit (1499-1502). Afresk nga Luka Sinjoreli, Kapela e Sh. Bricios, Orvieto.

Ringjallja (gr. anastasis; lat. resurrectio) sipas disa besimeve fetare është rikthimi në jetë i të vdekurit.

Sipas këtyre besimeve fetare, (kryesisht judaizmit, krishterimit dhe islamit) rikthimi në jetë pas vdekjes dhe rigjallërimi apo mos-shuarja e shpirtit të të vdekurit është i mundshëm.

Ndër shkrimet fetare ringjallja paraqitet si rizgjimi në mish i të vdekurve në ditën e gjyqit. Krishterimi e përdor këtë emërtim lidhur me ringjalljen e Jezusit nga Perëndia.

Ringjallja në fe të ndryshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ringjallja në judaizëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ringjallja në krishterim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ringjallja në islam[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ringjallja e Jezusit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]