Riprodhimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Shpjegim
Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.

Riprodhimi mund të marrë disa kuptime:

  • Riprodhimibiologji është procesi biologjik me të cilin gjallesat shumëzohen duke prodhuar organizma individualë të rinj.
  • Riprodhimi është përsëritja e prodhimit; prodhimi në seri i një produkti në një linjë prodhuese. Zakonisht për këtë qëllim përgatitet një shembull dhe në bazë të atij shembulli, mostre fillon të prodhohet një produkt në seri.
  • Riprodhimi i veprës filmike është shumëzimi në një ose më shumë kopje të mbajtësit lëndor në të cilin është regjistruar vepra filmike për vënie në treg, për dhënie në shfrytëzim ose për shfaqje publike.[1]

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ LIGJI PËR KINEMATOGRAFINË Në amëzën assembly-kosova.org