Riverdale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Riverdale është një seri televizive amerikane dramë bazuar në karakteret e Archie Comics. Seria u adaptua për The CW nga shefi i krijimtarisë kreative të Archie Comics, Roberto Aguirre-Sacasa, dhe është prodhuar nga Warner Bros. Television dhe CBS Television Studios, në bashkëpunim me Productions Berlanti dhe Archie Comics. Fillimisht konceptuar si një përshtatje film për Warner Bros Pictures, ideja u ri-imagjinua si një seri televizive për Fox. Në vitin 2015, projekti u transferua në The CW, ku u urdhërua seria për një episod pilot. Xhirimet bëhen në Vankuver, British Columbia.

Seria televizive përmban një kast ansambë të hedhur në bazë të karaktereve të Archie Comics, me KJ Apa në rolin e Archie Andrews; Lili Reinhart si Betty Cooper, Camila Mendes si Veronica Lodge dhe Cole Sprouse si Jughead Jones, transmetuesi i ngjarjeve. Kasti i aktorëve gjithashtu përmban Madelaine Petsch si Cheryl Blossom, Ashleigh Murray si Josie McCoy, Casey Cott si Kevin Keller, Charles Melton (nga sezoni i 2 e në vijim) dhe Ross Butler (në sezonin e 1) si Reginald "Reggie" Mantle dhe Vanessa Morgan si Toni Topaz. Karaktere të tjera në seri përfshijnë prindërit e personazheve kryesore: Luke Perry si Fred Andrews, Mädchen Amick si Alice Cooper, Marisol Nichols dhe Mark Consuelos si Hermione dhe Hiram Lodge, dhe Skeet Ulrich si FP Jones.

Riverdale debutoi më 26 janar 2017, me komente pozitive. Një sezon i dytë me 22 episodë u shfaq më 11 tetor 2017 dhe përfundoi më 16 maj 2018. Më 2 prill 2018, The CW rinovoi serinë për një sezon të tretë, i cili u shfaq më 10 tetor 2018. Më 31 janar 2019 , CW rinovoi serinë për një sezon të katërt.

Kasti i aktorëve

KJ Apa si Archie Andrews: Një futbollist i shkollës së mesme që ka një pasion për muzikën. Ai është në miqësi me Jughead Jones dhe Betty Cooper. Lili Reinhart si Betty Cooper: Një vajzë e zgjuar me një interes romantik të gjatë për Archie, ajo bëhet mikeshë me Veronica Lodge për të ndihmuar në përmirësimin e jetës së saj. Camila Mendes si Veronica Lodge: Një ish-vajzë e pasur nga New York City që shkon në Riverdale dhe krijon shoqëri me Archie, Betty dhe Jughead. Cole Sprouse si Jughead Jones: Një introvert filozof që është shoku më i mirë i Archit. Marisol Nichols si Hermione Lodge: Nëna e Veronica, e cila është kthyer në Riverdale me vajzën e saj pas burgosjes së bashkëshortit të saj Hiram Lodge. Madelaine Petsch si Cheryl Blossom: Një vajzë e pasur, e drejtë dhe manipuluese e cila është një shoqe klase e Archie dhe shokëve të tij. Cheryl bëhet romantikisht e përfshirë me Toni në sezonin e dyte. Ashleigh Murray si Josie McCoy: Këngëtarja e Josie dhe Pussycats dhe një shoqe klase e Archie dhe shokëve të tij. Mädchen Amick si Alice Cooper: Nëna e Betty dhe Polly Cooper, e cila është redaktore e gazetës lokale. Luke Perry si Fred Andrews: babai i Archit, i cili zotëron një kompani ndërtimi. Mark Consuelos si Hiram Lodge: babai i Veronikës, i cili ishte burgosur kohët e fundit për veprimtari të paligjshme. Consuelos iu bashkua kastit për sezonin e dytë pasi karakteri i tij ishte përmendur vetëm me emër në sezonin e parë. Casey Cott si Kevin Keller: Një student haptazi homoseksual i shkollës së mesme, i cili është shok me Archie, Betty dhe Veronica dhe është biri i sherifit të Riverdale-it. Cott u gradua në personazh të rregullt në sezonin e dytë. Skeet Ulrich si F. P. Jones: babai i huaj i Jughead dhe udhëheqësi i Southside Serpents ose Serpentëve Jugorë, një bandë që jetojnë dhe veprojnë në skajet jugore të Riverdale. Ulrich u promovua në personazh të rregullt në sezonin e dytë. Charles Melton si Reggie Mantle: mik i gjatë i Archie dhe një rival, një lojtar futbolli në Riverdale High dhe shakaxhi i njohur. Melton u hodh për të marrë rolin e Reggie në sezonin e dytë pas largimit të Ross Butler, i cili luajti Reggie në sezonin e parë; Melton u promovua pastaj në personazh të rregullt në sezonin e tretë. Vanessa Morgan si Toni Topaz: Një anëtare e Serpentëve të Jugut, e cila miqësohet me Jughead në sezonin e dytë. Ajo është në një marrëdhënie me Cheryl. Morgan u promovua në personazh të rregullt në sezonin e tretë.