Jump to content

Robert Wyvil

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Robert Wyvil (ose Wyvill ose Wyville ) ishte një peshkop mesjetar i Salisbury-t .

Tunxh përkujtimor për Robert Wyvill në katedrale

Wyvil ishte rojtari i vulës së fshehtë të Eduardit, duka i Akuitanisë në 1326 kur ai u emërua më 26 tetor Lord i Stemës së Fshehtë, detyrë të cilën e mbajti deri në fillim të vitit 1327. [1]

Wyvil u emërua në selinë e Salisbury-t më 16 prill 1330 dhe u shenjtërua më 15 korrik 1330. Ai kishte një reputacion për të theksuar autoritetin e tij dhe për të mbrojtur të drejtat e selisë së tij: Wyvil ishte peshkopi i parë i Salisbury që përdori 'Sarum' në vulën e tij, [2] lëshoi një mandat kundër një njeriu që imitonte një vetmitar, [3] dhe pothuajse e përdori një kalorës në një provë luftarake për të ruajtur pronësinë e katedrales mbi Kështjellën e Sherborne . [4]

Ai vdiq më 4 shtator 1375. [5]

  1. ^ Fryde, et al. Handbook of British Chronology p. 94
  2. ^ "VCH Wiltshire". fq. 93. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Plumtree, James (2017). "The Curious Incident of the Hermit in Fisherton". përmbledhur nga Gunn, Cate; Herbert McAvoy, Liz (red.). Medieval Anchorites in their Communities. D. S. Brewer. fq. 131–146. ISBN 9781843844624. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Steane, John (1985). The Archaeology of Medieval England and Wales. Routledge. fq. 26. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Fryde, et al. Handbook of British Chronology p. 270