Roland Shuperka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Roland Shuperka është mjek që punon në departamentin e promocionit shëndetësore në Institutin e Shëndetit Publik në Tiranë. Fushat e tij të punës janë ato të luftës kundër duhanit dhe abuzimit me droga dhe alkool. Z. Shuperka e quajnë ndryshe "Tmerri i duhanpirësve".

Ka meritë të madhe sidomos në luftën kundër duhanpirjes. Një nga bashkëautoret e draft-ligjit për kontrollin e duhanit në Shqipëri. Madje për këtë iu dha dhe një çmim nga Organizata Botërore e Shëndetësisë në 31 maj 2007 me rastin e ditës botërore pa duhan. Eshtë dhe kundërpart i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Duhanin dhe Alkoolin.