Rrënojat e Kishës në Selvias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kisha është e tipit bazilikave trinefshe, me arkada mbi pilastra drejtkëndëshe. Arkada veriore ka dy pilastra të lira. Një tjetër arkadë ndodhet në murin perëndimor. Dyshemetë ndahen nga njëra-tjetra nga një mur i ulët, mbi të cilin ngrihen pilastrat. Ndarja bemë –diakonikon është e plotë, ato nuk kanë asnjë lidhje me njëra-tjetrën, ndërsa dyshemeja e nefit qendror është shtruar me rrasa të rregullta guri, nefi jugor është me dhe të ngjeshur. Nisur nga trashësia e vogël e mureve, mendojmë se kisha duhet të ketë qenë mbuluar me kapriata, mbi të cilat janë vendosur tjegulla. Nefi qendror përfundon me një abside të madhe gjysmërrethore. Muret e bazilikës janë ndërtuar me gurë gëlqerore me llaç gëlqereje. Një dallim me rendësi vërehet te absidës, ku përgjatë saj kalonte një rresht me teknikën e klauzonazhit, me dy tulla vertikale ndërmjet rreshtave horizontale.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]