Rrokja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rrokja:është një grup fonemash të përqendruara reth një zanoreje.[1]

Kemi zanore një rrokëshe ,dy rrokëshe, tri rrokjesh etj. Rrokjet mund të jenë të hapura dhe të mbyllura

  • Të hapura: kur fjala mbaron me zanore : shtaza (shta-za), bari (ba-ri) , lule (lu-le) etj.
  • Të mbyllura: kur fjala mbaron me bashtingllore: gazmohet (gaz-mo-het)

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Tracy Allan (2006). Elsevier, ed. Encyclopedia of Language and Linguistics. p. 329. ISBN 0-08-044299-4.