Runo Lette

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Timmerflottaren, skulpturë e cila ndodhet në Jokkmokk

Runo Vilhelm Lette Johansson (11 nëntor 1908 - 12 dhjetor 1981) ishte skulptorë suedezë. Ai u shkollua në shkollën mbretërore të arteve në Stokholm nga viti 1933 deri më 1938. Gjatë viteve 1940, ai ka udhëtuar rreth Laponisë dhe bëri dokumentarë për jetesën e laponezëve. Gjatë viteve 1948-53, ai ishte këshilltarë i punëve të laponezëve në Jokkmokk. Ai ishte i martuar me Märtha Lette, e cila ishte artiste e tekstileve.