Sơn Đoòng

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shpella Sơn Đoòng është një shpellë në Vietnami, shpellë Shandong ndodhet në provincën e Quang Binh, Vietnam. Kjo është shpella më e madhe në botë. Një burrë lokal zbuluar këtë shpellë në 1991, por një ekip britanik hulumtuar atë dhe e njoftoi këtë shpellë në 2009. Gjatësia është 6,5 km, lartësi është 200 m, gjerësia është 150 m. Nuk është një lumë i nëndheshëm.