Salçiçja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një salçiçe është një lloj produkti mishi i bërë zakonisht nga mishi i bluar—shpesh derri, viçi ose shpendi—së bashku me kripën, erëzat dhe aromatizuesit e tjerë. Përbërës të tjerë, si drithërat ose thërrimet e bukës mund të përfshihen si mbushës ose zgjatues.