Selamllëku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje e jashtme e selamlikut të Pallatit Dolmabahçe

Sellamlliku ose Selamliku (turqisht: selamlık) ishte pjesa e një pallati ose shtëpie osmane e rezervuar për burra; në kontrast me seraglion, i cili është i rezervuar për gratë dhe i ndaluar për burrat.

Sellamllëku ishte gjithashtu një pjesë e shtëpisë e rezervuar për mysafirët (nga rrënja e fjalës selam, "përshëndetje"), e ngjashme me andronitët (oborri i burrave) në Greqinë e lashtë, ku mysafirët mirëpriteshin nga meshkujt e shtëpisë. Haremi është pjesa për familjen.