Seleksionimi natyror

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Seleksionimi natyror është një nga dy proceset evolutive themelore dhe që sjell përhapjen e karakteristikave të fituara që janë të dobishme për faktin se ndihmojnë mbijetesën dhe riprodhimin e organizmit. Po në të njëjtën mënyrë dhe po për të njëjtat arsye, karakteristikat e fituara të dëmshme do të rrallohen sepse organizmat që i përmbajnë do të kenë vështirësi në mbijetese dhe riprodhim. Sa më të suksesshëm të jenë organizmat në mbijetese dhe riprodhim, aq më shumë do të ketë pasardhës nga këta organizma, dhe si rrjedhim aq më shumë rritet mundësia që këto karakteristika të fituara nga një brezni të jenë tashme karakteristika të trashëguara për brezninë pasardhëse.

Procesi i dytë evolutiv themelor është shmangia gjenetike.

Për më shumë informacion[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

P biology blue.png Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.