Jump to content

Selim Arnauti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Selim Arnauti, (lindur më 24 maj 1962 në Zenicë), është një shkrimtar dhe gazetar boshnjak.[1]

Ai ka studiuar filozofinë me sociologji pranë Fakultetit Filozofik në Sarajevë. Pas përfundimit të studimeve në Sarajevë, së bashku me shkrimtarin Zilhad Ključani, filluan së botuari "Revistën Letrare" (Književna Revija). Numri i fundit i revistës, të cilin ai e redaktoi së bashku me prozatorin Karim Zaimoviq, doli para luftës në B. dhe H.[2]

Poezi

  • "Krov", pjesme, Sarajevo, 1988.
  • "Krov i nove pjesme", drugo, dopunjeno izdanje, Sarajevo, 1990.
  • "Zašto ne znam opisati grad", pjesme, Ljubljana, 1994.

Proza

  • "Boja kućne građe", roman, Sarajevo, 1997.

Publicistikë

  • "O čemu govorimo kad govorimo o Bosni"
  • 1989. Shpërblimi "Brankova nagrada" për përmbledhjen me poezi "Çatia" (Krov)
  • Çmimi "Struga e Re për përmbledhjen me poezi "Çatia" (Krov)
  1. ^ Selim Arnaut (Slovo gorcina) Arkivuar 7 shtator 2016 tek Wayback Machine Vizituar më 8.11.2016.
  2. ^ ARNAUT, Selim Vizituar më 8.11.2016.