Jump to content

Sellca (Përlep)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Sellcë (Përlep))

Fshati Sellcë-Përlep

Sellca (Përlep)
Fshat

Fshati është një vendbanim i vogël në afërsi të Prilepit. Aluvioni tokës në perëndim të fushave e fshatit mbjellë me grurë, duhanit dhe vreshta. Steep shpat mali në lindje të fshatit shërben si kullotje. Uji i pijshëm është marrë nga dy burime. Fshati është një fshat i tipit kompakt. Një hon ndan fshatin e Epërme dhe të Poshtme lagje. Lagjet përbëhen nga shtëpitë e grupit farefisnore. Fshati ka 54 familje (1954) .. Emrat e lëviz në perëndim të fshatit: Kulla (Kulla ekzistuar për të ruajtur rrushin) Garchev hon Kriva Reka, Dujgas dhe Selchishta. Emrat e lëviz mbi fshat: nivelet Popova Scala, muret e kuqe, Kryqe, Selishtë, nivelet Duno, burim të bardhë, të vogla dhe të mëdha geraniums Kalusovac Zsolt vorbull, Vetrivica, Bachilishte Preslop, Bear, Zapolshko, çallmë.

Në masë Bear juglindje të Selce 1948. Kiro fshatar Aceski gjetur një tenxhere të vogël enë prej argjile. Në të ishin 17 dinarë argjendi nga shekulli i 14-të. Rreth 800 metra në lindje të fshatit pavarësisht Shën manastirin e sotme Demetrius është veprim Selishte. Atje, sipas traditës, "i madh, ka jetuar sot antike gjenerike. Ky fshat kishte shtatë shtëpi. Toka e shtrirë lagjen sot, në moshën përkiste një Beut turke. Vendi në fillim të shekullit të 19 nga Beut blerë nga fshatarët Selishtë. Menjëherë pas kësaj ata u zhvendos në zgjidhje për vendndodhjen e tij aktuale. St. Demetrius është ndërtuar rreth vitit 1918. Në atë kohë ka pasur rrënojat e tempullit të vjetër. Në vitin 1927. ky manastir fshatarët kishin dhuruar disa toka. Në lagjen e Poshtme ka një kishë e Zoja e ndërtuar rreth 100 vjet më parë. Rreth saj ka një varrezë. E gjithë popullsia festoi lavdi kishtare. Numri i ekonomive familjare në vitin 1921 ishte zgjidhje. - 62 1948. - 54, 1961. - 66, 1971. - 74th

popullata maqedonase në fshat është i ndarë në gjini të vjetër dhe të vendosur. Starinci janë: Kochovci (. 10b) Keculjovci (6k.) Esenkovci (5k.) Tri gjinitë e parë festojnë St. Punonjësja shkak zbritur nga i njëjti paraardhës. Gara e fundit feston St. Nicholas. genera Moved: Zajkovci (. 6 k Sv Nikola.). Në këtë garë atje më herët se 40 anëtarëve të sindikatave. Pashovci (1k -. Pastër), tani quhet Lolevci, diku është zgjidhur. Mitrevci (10k.- Mitrovden) .Tamu lloj Belkovci tij, u zhvendos nga Budakova. Opelovci (2k.- Shën Nikollës) erdhi nga Belovodica në RAEC. Velkovtsi (1k.-Mitrovden) erdhi nga Čumovo. Mariovci (3k. -St. Nicholas) erdhi nga Cochran i Mariovo. Dimitri (1k). Kajlar erdhën nga Maqedonia e Egjeut.

Andreev (1k.) Jetojnë në birra. Nga fshati ka shumë emigrantëve në Prilep - rreth 30 familje. Emigrantë janë degët e gjini moderne, pjesa më e madhe gjini Esenkovci, Mitrevci dhe Pashovci. Rreth 15 burra nga ky fshat gjithmonë emigruar në Amerikën e Veriut.