Sh F "Naim Frashëri" në Pazarin e Ri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sikurse në tërë teritorin e Kosovës dhe Trojeve etnike që u hapën shkollat shqipe edhe në Pazarin e Ri për herë të parë u hap shkolla shqipe, e cila funksionoi gjat periudhës 1941-1944.[1]

Mësimdhënësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjatë kësaj periudhe në Pazarin e Ri u hap dhe funksionoi shkolla fillore " Naim Frashëri". Në këtë shkollë mësimdhënës ishin  : Xhevdet Doda, Avni Zajmi , Abdullah Zajmi, Xhemalaudin Presheva, Nazim Demolli etj.

shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Hajrizi H. Fazli, Bedri Gjinaj- mësues dhe atdhetar i shquar ( monografi), Libri Shkollor, ISBN 987-9951-07-997-6 Prishtinë 2014 faqe 116.