Shaip Grabovci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shaip Grabovci lindi më 1936Pejë, studioi gjuhën dhe letërsinë angleze në Fakultetin Filologjik në Prishtinë. Është shkrimtar i cili shkruan drama dhe tregime humoristike për fëmijë dhe të rritur.

Ndër të tjera ai është edhe autor i dramave "Unë në botën e Talisë", "Pylli është i të gjithëve", "Kënga si dhuratë" të cilat janë shfaqur në Teatrin Dodona në Prishtinë.

Veprat letrare[redakto | përpunoni burim]

 • Unë në botën e Talisë, dramë
 • Pylli është i të gjithëve, dramë
 • Njerezit me shpresa te thyera, dramë, realizuar në Teatrin Krahinor, me regji të Muharrem Qenes
 • Memoraret, dramë, realizuan në Teatrin e Pejës, me regjinë e Ruzhdi Spahiut
 • Ora, dramë, realizuar në Teatrin Krahinor me regjine e Besim Sahatçiut
 • Infektimi, komedi, realizuar në Teatrin e qytetit në Obliq në regjine e Allan Hasaj
 • Arrna për thes, komedi, realizua në Teatrin SANDER PROSI në Mitrovice në regjinë e H. Beranit
 • Princi i shëmtuar, princi i bukur, dramë për fëmijë
 • Ujku, dramë për fëmijë
 • Digimonet, dramë për fëmijë
 • Stuhi kozmioke, dramë për fëmijë
 • Tomi dhe Xheri, dramë për fëmijë
 • Lajthimi, monodramë, botuar në revistën Jeta e re
 • Ëndërra e Lulit, dramë për fëmijë
 • Macja në dritare, permbledhje humoreskash, botuar nga Rilindja
 • Besimi i humbur, katër drama për fëmijë, botuar nga Rilindja
 • Njerëzit me shpresa të thyera, dy drama, botuar nga Rilindja
 • Infektimi, botuar nga Rilindja
 • Kënga si dhuratë, dramë për fëmijë
 1. REDIRECT Target page name

ARNA PER THES (Pese drama) botuar nga FAD- Prishtine n[ vitin 2010. LABIRINTHI, monodrame, botuar ne revisten: VERBI, numer 6, viti 2009 Proshtine.

Shiko dhe këtë[redakto | përpunoni burim]

Tomi dhe Xheri (Shtate drama per femije). botuar nga FAD Prishtine ne vitin 2011.

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

Kukulla e Barbit. Tregime per femije. Botoi FAD, Prishtine 2012.