Jump to content

Shatorica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shatorica (serbisht: Šatorica) është një majë mali e cila ndodhet në pjesën verore të Kosovës në jug të vargut të maleve të Kopaonikut. Në lartësinë 1,770 m është maja e tretë më e lartë malore në pjesën kosovare dhe lumi i Llapit buron afër kësaj maje malore. [1] [2]

Terreni përreth Shatoricës është kryesisht kodrinor. Pika më e lartë aty pranë është Maja e Bajrakut, 1 776 metra mbi nivelin e detit, 10.8 km në jug të Shatoricës. Rajoni përreth Shatoricës është mjaft e populluar me 222 banorë për kilometër katror. Komuniteti më i afërt është Albaniku, 13.9 km në perëndim të Shatoricës. Rrethinat përreth Shatorica janë një mozaik i tokës bujqësore dhe bimësisë natyrore. [1] [2]

  1. ^ a b Šatorica GeoNames.org
  2. ^ a b "Viewfinder Panoramas Digital elevation Model" (në anglisht). Marrë më 2015-06-21.