Shkëndija (revistë 1940-43)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Revista Shkëndija ishte një revistë e përkohshme letrare dhe artistike e botuar nga viti 1940 në vitin 1943.

Histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri i parë i Shkëndijës doli në korrik të vitit 1940, ndërsa numri i fundit, i njëmbëdhjeti, është i vitit 1943. Ky organ drejtohej nga shkrimtari Ernest Koliqi, kurse drejtor përgjegjës ishte Selahudin Toto. Por nga numri 1 i vitit 1942 drejtor përgjegjës dhe pronar u bë Ernest Koliqi.[1] Shkëndija ishte periodiku kryesor letrar në Shqipëri gjatë periudhës së Luftës së Dytë Botërore.[2]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Osmani, Tomor. "Mendimi gjuhësor në revistën "Shkëndija" (1940–1943)". Europiana Collections. Marrë më 9 shtator 2017.
  2. ^ Marcel Cornis-Pope; John Neubauer (2004). History of the Literary Cultures of East-Central Europe: Junctures and Disjunctures in the 19th and 20th Centuries. John Benjamins Publishing. f. 93.  90-272-3455-8.