Shkencat e Tokës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Shkencat e Tokës janë të gjitha shkencat të cilat në mënyrë direke apo indirekte kanë të bëjnë me studimin e strukturës së tokës.

Disa nga Shkencat e Tokës janë:

  • Gjeodezia - Shkenca që studion trajten e tokës
  • Gjeografia - Shkenca që studion kushtet natyrore në tä cilat jeton njeriu.
  • Gjeologjia - Gjeologjia është shkenca që e studion Tokën në mënyrë të gjithanshme.
  • Gjeometria - Degë e matematikës që studion format dhe marrdhëniet e trupave në hapësirë.
  • Gjeopolitika -
  • Petrologjia -Shkenca që merret me studimin e shkëmbijve.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]