Shkolla e punës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shkolla e punës është shkolla e cila është paraqitur në fund të shekullit XIX dhe fillim të shekullit XX, fillimisht në Gjermani e pastaj është zgjeruar edhe në vende tjera. Është quajtuar shkolla e punës për arsye se i jep rëndësi më shumë punës së dorës (punës manuale) sipas natyrës, interesimeve dhe nevojave të nxënësve. Si e tillë ajo u shfaq edhe si një formë e reaksionit ndaj shkollës së vjetër e cila konsiderohej si shkollë e të mësuarit. Themeluesi dhe ideatori më i njohur i shkollave të punës konsiderohet pedagogu gjerman Georg Kërshenshtajneri (1854 - 1932). [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Riza Brada:Pedagogjia shkollore. Prishtinë, 2005, fq. 417