Jump to content

Shpëtim Kastrati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shpejtim Kastrati ka lindur më 13 janar 1976Rahovec, është aktor kosovar, jeton dhe punon ne Prishtinë.

Veprat artistike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Film[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kukumi - Isa Qosja, Pjesemarres, KosovaFilm
 • Jeta e Një Toke, Pjesemarres, ACADB Production - Kosove
 • Posta 106 - Ismet Sijarina, rol kryesor, Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve
 • Bliri - Ismet Sijarina, Pjesemarres, Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve
 • Skulptuara - Alban Gashi, Rol Kryesor, Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve
 • Film i shkurter - Zana Hoxha, Rol Kryesor, Radio Televizioni i Kosoves - RTK
 • Gomarët e Kufirit - Regjia: Jeton Ahmetaj, Kosovë 2008
 • Mesazhi, - Regjia: Besnik Zogaj, Kosovë 2008
 • ((I zhdukuri(regjia Jeton Ahmetaj)rol i dytë)
 • ((Përtej Ylberit)regjija Ismet Siharina)Prishtina Film)
 • ((Rekrutimi pjesëmarrës)regjia Ismet Siharina)Prishtina Film)
 • ((Ama dorën)regjija Ismet Siharina)Prishtina Film)
 • ((Pritja)regjia Gojartë Mustafa/Rol kryesor/Pjesemarres, Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve)
 • ((Kodi i jetës)Rol i dytë/regjia Ekrem Kryeziu/Kosova Film)

Teatër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pinokio nga Mehihate Qelaj, Rol i dyte, Teatri Kombetar ? Kosove
 • Zyshe e dashur - Ilir Dragovoja, V ladimiri - Rol Kryesor, Teatri Migjeni në Shkodër
 • Mosmarreveshja, Pjesemarres, Teatri Kombetar - Kosove
 • Orestia nga Eskili, Oresti - Rol Kryesor, Teatri Kombetar - Kosove
 • Endrra e një nate Vere- Shakespeare, Demeter- Rol i dyte, Teatri Kombetar - Kosove
 • Shfaqja e Fundit / Fadil Hysaj, Rol i dyte, Teatri Kombetar - Kosove
 • Makbethi Lenoks - Rol I dyte, Teatri Kombetar - Kosove
 • Otello - Shakespeare, Kasi - Rol Kryesor, Teatri Dodona - Kosove
 • Grate Gazmore - Shakespeare, Rol Kryesor, Teatri Dodona
 • Kali I Trojes / Fadil Hysaj, Rol Kryesor, Teatri Adriana Abdyllahu - Ferizaj
 • Trandafili Tatuazh / Tennessee Williams, Rol I dyte, Teatri Kombetar - Kosove
 • Paviani D ? Fadil Hysaj, Rol Kryesor, Teatri Dodona - Kosova
 • Mungesa e Airit, Rol Kryesor, Teatri Adriana Abdullahu - Ferizaj
 • Llampa Magjike e Alaudinit, Rol Kryesor, Teatri Adriana Abdullahu - Ferizaj
 • Ekspozita ,Fadil Hysaj /Rol kryesor/Teatri Sythi-Prishtinë
 • Meti dhe Ahmeti /Fadil Hysaj/Rol kryesor /Teatri Sythi-Prishtinë
 • Prova gjenerale /Rol kryesor/Besnik Zogaj /Teatri i Prizrenit
 • Pulbardha ,Qehovi/Rol Kryesor/Elmaze Nura/ Teatri Kombtar-Kosovë
 • Hana prej letre/Mehmet Kraja/Rol i dytë/Fadil Hysaj/Teatri Kombtar-Kosovë
 • Komploti Ilir/Ekrm Kryeziu /Rol kryesor/Teatri Kombtar-Kosovë
 • Mbreti Lirë/Shakespere/Rol i dytë /Fadil Hysaj/Teatri Kombtar-Kosovë
 • Shtrati/Çajupi/Rol kruesor/Adem Mikollovci /Teatri Oda-Prishtinë
 • Fedra/Zhan Rasin /Rol kryesor/Fadil Hysaj/Teatri Dodona-Prishtinë
 • Podrumi/Ilir Gjoci /Rol i dytë / Fadil Hysaj/ Teatri Kombtar -Kosovë
 • Nëntë plagët e Gjergjezit/Fadil Hysaj /Rol i dytë /Teatri Adrijana Abdullahu-Ferizaj
 • Dardha pas bunarit/Ilirjana Arifi /Rol kryesor/Teatri Etnologjik-Kukaj
 • Lidhja e Gjakut/Fadil Hysaj /Rol i tretë/Teatri Kombtar -Kosovë
 • Cubi i Kukurrecit/Ilirjana Arifi/Rol kryesor/Teatri Kombtar-Kosovë

Television[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Mahmutovitët dhe Rexhepovitët
 • Martesa e Bariut 1 dhe 2- Adem Mikollovci Rol Kryesor ZICO COMPANY - KOSOVA.
 • Policet nga Adem Nikollovci Rol Kryesor Emra Com
 • Katundar e Sheherli- (7 pjese)A. Mikullovci Rol Kryesor Zico Company - Kosova
 • Telekino Interviste Radio Televizioni i Kosoves -RTK
 • Komunikate për shtyp Mysafir Special Shqipëri - Festivali i Butrintit
 • Vakti e han kashtën Emra com
 • Qyteti pa lum Radio Televizioni i Kosoves -RTK

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • - Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve DIPLOME për Aktor profesionist
 • - Universiteti i Prishtines - Fakulteti i Arteve vezhgues për 2 vite I regjise për teater
 • - Punetori ne Psiko Drame Qertificate
 • - Profesor I aktrimit ne Punetorine ' Akademia Mobile' te Fadil Hysaj-t