Shpend Dragobia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zeqir Elezi apo më tepër i njohur si Shpend Dragobia është djali i luftëtarit Jah Elezi nga Dragobia, Malësi e Gjakovës, sot Rrethi i Tropojës. Ka qenë përfaqësues (delegat) i Kosovës në Vlorë, me 28 nëntor 1912 kur u shpall pavarësia e Shqipërisë. Shpend Dragobia ishte mik i ngushtë dhe bashkëluftëtar i Isa Boletinit.