Jump to content

Shqisa e shijes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shqisa e shijimit. Gjuha eshte organ i rendesishem i cili pranon ngacimimet e shijimit.Gjuha eshte e ndare ne disa pjese pjesa e embel e cila gjendet ne maj te gjuhes,e hidhet ne fund te gjuhes,njelmet afer fillimit te gjuhes nga e majta ne te dhjatht dhe e thare anash gjuhes.Njeriu gjate jetes se tij ka shume shije te cilat i provon gjat gjithe jetes embel, njelmet, tharet, hidhet.Nese njeriu merr krip dhe e vendos ne pjesen e perparme ose majen e gjuhes ai nuk do verej asnje shije sepse pjesa e embel nuk e veren dote shijqn e njelmet ne gjuhen e njeriut ka shume qeliza ndijor edhe kabullungza te cilat perbejne gjuhen,shija e shijimit eshte me e persosur kur gjuha shijon me shume shije te cilat tregojn pjeset me te cilat njeriu ushqehet.