Shtypja atmosferike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Reshjet atmosferike - Në Kosovë reshjet atmosferike në viset perëndimore reshjet kanë mesataro-maritim,kurse në lindje mesataro-kontinental. • Tipi mesataro-maritim maksimumin e reshjeve e ka në nëntor e dhjetor,kurse minimumin në gusht e shkurt. •Tipi mesataro-kontinental- maksimumi i reshjeve ndodh në maj e qershor , minimumi në shkurt mars dhe tetor. Intensiteti i reshjeve është më i lartë në viset perëndimore.