Shumëkëndësh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në gjeometri një shumëkëndësh (ose poligon) është një figurë gjeometrike që ka një numër segmentesh të cilat bashkohen për të formuar një zinxhir poligonal. Trekëndëshat, katërkëndëshat, pentagonët dhe hekzagonët janë shembuj shumëkëndëshash. [1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i gjuhës së sotme shqipe: me rreth 41.000 fjalë. Akademia e Shkencave e RPS të Shqipërisë, Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë. 1980. f. 1514.