Jump to content

Sinodi i Shenjtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sinodi Drejtues Më i Shenjtë, autoriteti më i lartë i Kishës Ortodokse Ruse në vitin 1917, menjëherë pas zgjedhjes së patriarkut të ri.

Në disa nga kishat autoqefale ortodokse lindore dhe kishat katolike lindore, patriarku ose kryepeshkopi zgjidhet nga një grup peshkopësh të quajtur Sinodi i Shenjtë.[1] Për shembull, Sinodi i Shenjtë është një organ drejtues i Kishës Ortodokse Gjeorgjiane.

Në Ortodoksinë Orientale, Sinodi i Shenjtë është autoriteti më i lartë në kishë dhe formulon rregullat dhe rregulloret në lidhje me çështjet e organizimit të kishës, besimit dhe rendit të shërbimit.

  1. ^ "Kuptimi i fjalës Sinod ‹ FJALË". fjale.al. Marrë më 2024-05-09.