Sotiraq Naci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Sotiraq Naci (lindur më 27 mars 1960) është një poet shqiptar i lindur në Gjirokastër, Shqipëri. Sotiraq Naci mori mesimet e para te shkolles fillore ne shkollen Vasil Shanto ne Tirane. Rreth viteve 1967-1971 e ne vazhdim shkollen tetevjecare dhe te mesme i ka mbaruar ne Rreshen Mirdite ne vitin 1978. Me pas ka vazhduar disa kurse specilizimi e midis tyre te aktrimit e te rregjizures. Qe ne fillesat e tij dallohej si nje nxenes capken i etur mbas letersise dhe poezise.Fillimet e vjershave te tij e kane zanafillen qe nga fillorja qe i ka botuar here pas here ne revisten "Fatosi" e me vone si publicist ka botuar ne gazetat "Zeri i Rinise","Bashkimi" dhe "Puna". Sot gjendet jashte Atdheut, jeton ne Pire te Greqise prej vitit 2001 e ne vazhdim. Pas nje pauze shume vjecare ka filluar perseri shperthimet e tij ne vargje te cilat jane te vecanta ne menyren e te shkruarit,te ndjeshme e te permallshme si pasoje e mallit dh emigrimit. Poezite e tij jane te vecanta pasi behen teper te lexueshme ne thjeshtesine e tij dhe njekohesisht te terheqin brenda tyre si pasoje e menyres se vecante te te shkruarit!