Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi i Brendshëm Bruto"

Jump to navigation Jump to search
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
Kjo metodë përbëhet nga tri faza:
* Llogaritja e '''Vlerës së Prodhimit''' ('''VP''') të brendshëm nga aktivitete të ndryshme ekonomike;* Përcaktimi i '''Konsumit të Ndërmjetëm''' ('''KN'''), pra, игрылгороошоооршошллщлдlrave dhe shërbimeve + Vlera e ndryshimeve në inventar.
* Përcaktimi i '''Konsumit të Ndërmjetëm''' ('''KN'''), pra, kostoja e materialeve, furnizimeve dhe shërbimeve të përdorura për të prodhuar mallrat ose shërbimet përfundimtare
* Zbritja e '''Konsumit të Ndërmjetëm''' nga '''Vlera Bruto''' për të marrë Vlerën e Shtuar Bruto të prodhimit të brendshëm.
 
Simbolikisht,
 
'''Vlera e Shtuar Bruto''' = '''Vlera e Prodhimit''' - Vlera e '''Konsumit të Ndërmjetëm'''.
 
'''Vlera e Prodhimit''' = Vlera e shitjeve totale të mallrave dhe shërbimeve + Vlera e ndryshimeve në inventar.
 
Shuma e Vlerës së Shtuar Bruto të aktiviteteve të ndryshme ekonomike duke shtuar taksat indirekte dhe duke zbritur subvencionet mbi produktet jep PBB-në sipas metodës së prodhimit.
Anonymous user

Menyja e navigimit