Ndryshimi mes inspektimeve të "Florian Bjanku"

Jump to navigation Jump to search
1.029 bytes added ,  4 vjet më parë
v
rregullime te vogla
v (Fix URL prefix)
v (rregullime te vogla)
Florian Bjanku (i lindur me 27 Mars 1980) është pedagog i së drejtës në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Shkodrës "Luigj Gurakuqi"<ref>[http://www.unishk.edu.al UniversitetinUniversiteti ei Shkodrës “Luigj Gurakuqi"]</ref>. Është diplomuar për drejtësi në vitin 2003 dhe mban gradën shkencore “Doktor”, prej vitit 2012. Ka ushtruar profesionin e avokatit deri në vitin 2006 dhe është emëruar Drejtor i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave për Qarkun Shkodër për periudhën 2006-2007. Në tetor të vitit 2007 është emeruar Drejtor i Departamentit Juridik në Bashkinë e Shkodrës duke e ushtruar detyren deri ne emerimin Kancelar i Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, në vitin 2009 detyrë të cilën e ushtroi deri në prill 2014 kur bëhët pjesë e stafit akademik të brendshëm në <ref>[http://www.unishk.edu.al/sqen/node/7172 Fakultetin e Drejtësisë] të këtij universiteti. Gjithashtu është lektorUniversiteti i ftuarShkodrës "Luigj FakultetinGurakuqi" e- ShkencaveDepartamenti Politike dhe Juridike në [http:Juridik]<//www.uamd.edu.al/new/ Universitetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”] ref>
në vitin 2009 detyrë të cilën e ushtroi deri në prill 2014 kur bëhët pjesë e stafit akademik të brendshëm në Fakultetin e Drejtësisë<ref>[http://unishk.edu.al/sq/node/71 Fakulteti i Drejtësisë]</ref> të këtij universiteti. Gjithashtu është lektor i ftuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike në Universitetin e Durrësit "Aleksandwr Mojsiu"<ref>[http://www.uamd.edu.al/new/ Universiteti i Durrësit “Aleksandër Moisiu”]</ref>
 
Ai po ashtu, ka një aktivitet të gjërë shkencor dhe botues duke marrë pjesë në mjaft konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit, si dhe ka botuar librin ”Çështja"Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”, ISBN 978-9928-4097-5-1, Gurten, Tiranë, 2013), si dhe një sërë artikujsh shkencorë në fushën e së drejtës, kryesisht në lidhje më të drejtën e pronësisë dhe asaj administrative.<ref>[http://www.balkanweb.com/m/kulturë/shkoderpromovohen-2-botime-ne-fushen-e-drejtesise-164672.html Shkodër, promovohen 2 botime në fushën e drejtësisë]</ref>
Florian Bjanku (i lindur me 27 Mars 1980) është pedagog i së drejtës në Fakultetin e Drejtësisë në [http://www.unishk.edu.al Universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi"]. Është diplomuar për drejtësi në vitin 2003 dhe mban gradën shkencore “Doktor”, prej vitit 2012. Ka ushtruar profesionin e avokatit deri në vitin 2006 dhe është emëruar Drejtor i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave për Qarkun Shkodër për periudhën 2006-2007. Në tetor të vitit 2007 është emeruar Drejtor i Departamentit Juridik në Bashkinë e Shkodrës duke e ushtruar detyren deri ne emerimin Kancelar i Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, në vitin 2009 detyrë të cilën e ushtroi deri në prill 2014 kur bëhët pjesë e stafit akademik të brendshëm në [http://unishk.edu.al/sq/node/71 Fakultetin e Drejtësisë] të këtij universiteti. Gjithashtu është lektor i ftuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike në [http://www.uamd.edu.al/new/ Universitetin e Durrësit “Aleksandër Moisiu”]
 
;Studime:<ref>[http://www.doktoratura.unitir.edu.al/2012/09/doktoratura-dhe-cv-dr-florian-bjanku/ Tema e Doktoraturës]<br /ref>
Ai po ashtu, ka një aktivitet të gjërë shkencor dhe botues duke marrë pjesë në mjaft konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit, si dhe ka botuar librin ”Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”, ISBN 978-9928-4097-5-1, Gurten, Tiranë, 2013), si dhe një sërë artikujsh shkencorë në fushën e së drejtës, kryesisht në lidhje më të drejtën e pronësisë dhe asaj administrative.
*Doktoratura "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”<ref>[http://www.unishk.edu.al/en/content/u-promovuan-dy-monografi-të-autorëve-entela-hoxhaj-dhe-florianbjanku Promovimi i librit "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”]<br /ref>
**Index i doktoraturës - "Pronësia mbi tokën në Shqipëri në këndvështrimin krahasues me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut"<ref>[http://fdut.edu.al/images/doc/LISTA%20BIBLIOGRAFIKE%20E%20DOKTORATURAVE.pdf Index i doktoraturës - "Pronësia mbi tokën në Shqipëri në këndvështrimin krahasues me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut"]<br /ref>
*"REFLECTIONS WHILE CHOOSING AN ELECTORAL SYSTEM - THE CASE OF ALBANIA"<ref>[http://univagora.ro/jour/index.php/aijjs/article/viewFile/527/77 Artikull: "REFLECTIONS WHILE CHOOSING AN ELECTORAL SYSTEM - THE CASE OF ALBANIA"]</ref><ref>[http://www.bksh.al/adlib/scripts/wwwopac.exe?&DATABASE=catalo&OPAC_URL=/adlib/beginner/index_al.html&LANGUAGE=1&l1=Bjanku,+Florian&LIMIT=0 Materiale ne Bibliotekën komëtare të Shqipërisë]<br /ref>
*"EMPLOYMENT POLICIES IN THE EUROPEAN UNION"<ref>[http://www.juridicaljournal.univagora.ro/download/pdf/EPEU2011II4.pdf Artikull: "EMPLOYMENT POLICIES IN THE EUROPEAN UNION"]<br /ref>
* "Decentralisation process"<ref>[http://ispn.org.mk/wp-content/uploads/2013/02/Decentralization-Process.pdf Artikull: "Decentralisation process"]</ref>
*"WESTERN BALKANS IN THE PROCESS OF EUROPEAN INTEGRATION AND THE CONTRIBUTION OF REGIONAL AND LOCAL AUTHORITIES"<ref>[http://www.dukagjinicollege.eu/libri/ Artikull: "WESTERN BALKANS IN THE PROCESS OF EUROPEAN INTEGRATION AND THE CONTRIBUTION OF REGIONAL AND LOCAL AUTHORITIES"]</ref>
*Meeting Internazionale Migrazione (Loreto) - Migrazioni balcaniche e futuro dell’Europa<ref>[http://www.meetingloreto.it/2008/programma.htm Meeting Internazionale Migrazione (Loreto) - Migrazioni balcaniche e futuro dell’Europa ]<br /ref>
*Artikull te European Scientific Journal - "EU policy of enlargement Balkans and the regional tourism opportunities"<ref>[http://eujournal.org/index.php/esj/article/viewFile/33/33 Artikull: European Scientific Journal - "EU policy of enlargement Balkans and the regional tourism opportunities"]<br /ref>
*Konferencë: Euro-American Conference for Academic Disciplines (Paris 2013) - "LAND PROPRIETORSHIP IN ALBANIA IN COMPARATIVE PERSPECTIVE TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS"<ref>[http://ijas2013paris.sched.org/speaker/florian_bjanku_irma_baraku.1qm4c374#.VAI9JIwaySM Konferencë: Euro-American Conference for Academic Disciplines (Paris 2013) - "LAND PROPRIETORSHIP IN ALBANIA IN COMPARATIVE PERSPECTIVE TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS"]<br /ref>
 
==Referencat==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Pedagogë]]
[http://www.doktoratura.unitir.edu.al/2012/09/doktoratura-dhe-cv-dr-florian-bjanku/ Tema e Doktoraturës]<br />
[[Kategoria:Juristë shqiptarë]]
[http://www.unishk.edu.al/en/content/u-promovuan-dy-monografi-të-autorëve-entela-hoxhaj-dhe-florianbjanku Promovimi i librit "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”]<br />
[http://univagora.ro/jour/index.php/aijjs/article/viewFile/527/77 Artikull: "REFLECTIONS WHILE CHOOSING AN ELECTORAL SYSTEM - THE CASE OF ALBANIA"]<br />
[http://www.bksh.al/adlib/scripts/wwwopac.exe?&DATABASE=catalo&OPAC_URL=/adlib/beginner/index_al.html&LANGUAGE=1&l1=Bjanku,+Florian&LIMIT=0 Materiale ne Bibliotekën komëtare të Shqipërisë]<br />
[http://www.juridicaljournal.univagora.ro/download/pdf/EPEU2011II4.pdf Artikull: "EMPLOYMENT POLICIES IN THE EUROPEAN UNION"]<br />
[http://ispn.org.mk/wp-content/uploads/2013/02/Decentralization-Process.pdf Artikull: "Decentralisation process"]<br /> [http://www.dukagjinicollege.eu/libri/ Artikull: "WESTERN BALKANS IN THE PROCESS OF EUROPEAN INTEGRATION AND THE CONTRIBUTION OF REGIONAL AND LOCAL AUTHORITIES"]<br />
[http://fdut.edu.al/images/doc/LISTA%20BIBLIOGRAFIKE%20E%20DOKTORATURAVE.pdf Index i doktoraturës - "Pronësia mbi tokën në Shqipëri në këndvështrimin krahasues me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut"]<br />
[http://www.meetingloreto.it/2008/programma.htm Meeting Internazionale Migrazione (Loreto) - Migrazioni balcaniche e futuro dell’Europa ]<br />
[http://eujournal.org/index.php/esj/article/viewFile/33/33 Artikull: European Scientific Journal - "EU policy of enlargement Balkans and the regional tourism opportunities"]<br />
[http://ijas2013paris.sched.org/speaker/florian_bjanku_irma_baraku.1qm4c374#.VAI9JIwaySM Konferencë: Euro-American Conference for Academic Disciplines (Paris 2013) - "LAND PROPRIETORSHIP IN ALBANIA IN COMPARATIVE PERSPECTIVE TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS"]<br />
[http://www.balkanweb.com/m/kulturë/shkoderpromovohen-2-botime-ne-fushen-e-drejtesise-164672.html Shkodër, promovohen 2 botime në fushën e drejtësisë]<br />
[http://www.unishk.edu.al/en/node/72 Universiteti i Shkodrës "Luigj Gurakuqi" - Departamenti Juridik]<br />

Menyja e navigimit