Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi i Brendshëm Bruto"

Jump to navigation Jump to search
v (U kthyen ndryshimet e 91.187.120.100 (diskutimet) në versionin e fundit nga EmausBot.)
Etiketa: Rollback
 
Prodhimi i Brendshëm Bruto nuk duhet ngatërruar me [[Prodhimin Kombëtar Bruto]] (PKB) i cili paraqet vlerën me çmimet e tregut të të gjitha të mirave materiale dhe shërbimeve të prodhuara nga burimet e punës dhe pronës së banorëve të një shteti '''brenda apo jashtë''' atij shteti në një periudhë të caktuar.
GDPPBB-ja është një ndër treguesit kryesorë makroekonomikë për të matur rritjen ekonomike.GDP-ja është dy llojesh: reale dhe nominale.
GDPPBB-ja reale përfshin mallrat dhe shërbimet përfundimtare të matura me çmime konstante.
GDPPBB-ja nominale përfshin mallrat dhe shërbimet përfundimtare të matura me çmime korrente.
 
== Llogaritja e PBB-së ==
PBB-ja mund të llogaritet në tre mënyra, të cilat duhet, në parim, duhet të japin të njëjtin rezultat.
 
Ato janë:
Anonymous user

Menyja e navigimit