Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës"

Jump to navigation Jump to search
Berigjet lindore dhe perëndimore të SHBA-ve , gjegjësisht përgjat brigjeve të Oqeanit Paqësor dhe atij Atlantik, klima është Oqeanike, në brendësi e mesme kontinentale, në Gadishullin e Floridës dhe viseve përrreth gjirit të Meksikës klima është subtropikale, ndërsa në viset veriore dhe Alaskë, klima është eftohet dhe e ashpër.
 
Edhe reshjet kan shpërndarje jotjo ë barabartë. Ato pakësohen nga lindja
 
== ujrat==

Menyja e navigimit