Stampa:14 janar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shkrimtari amerikan Edgar Allan Poe.
  • 1832 - Shkrimtari amerikan Edgar Allan Poe shkroi tregimin e tijë të parë të shkurtër "Metzengerstein". (figura)
  • 1943 - LDB: Franklin D. Roosevelt dhe Winston Churchill filluan Konferencën e Kazablankës për të diskutuar strategjinë dhe për të studjuar fazën e ardhshme të luftës.
  • 1954 - Hudson Motor Car Company u bashkua me Nash-Kelvinator Corporation dhe formuan American Motors Corporation.
  • 1975 - Lesley Whittle u kidnapua nga Donald Neilson, i njohur si "the Black Panther" (shqip: Panteri i Zi).
  • 1994 - Presidenti amerikan Bill Clinton dhe ai rus Boris Yeltsin nënshkruan Marrëveshjen e Kremlinit.