Stampa:18 nëntor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
George Bernard Shaw, refuzuesi i Çmimit Nobel për Letërsi.
  • 1307 - Sipas legjendës William Tell e gjuan mollën mbi kokën e birit të tijë.
  • 1926 - George Bernard Shaw refuzoi të pranojë paratë për Çmimin e tijë Nobel duke thënë: "Mund t'ia falë Alfred Nobelit për zbulimin e dinamitit, por vetëm një shpirt i keq në formën e njeriut mund ta ket zbuluar Çmimin Nobel." (figura)
  • 1928 - U paraqit filmi i shkutër i animuar Steamboat Willie. Filmi i parë i animuar me zë nën udhëheqje të kompanive Walt Disney dhe Ub Iwerks. Në këtë film paraqiten personazhet e njohura Mickey dhe Minnie Mouse. Kjo datë gjithashtu llogaritet nga korporata Disney si ditëlindja e Mickey Mousit.