Standard i internetit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në inxhinierinë e rrjetit kompjuterik, një Standard Interneti (STD) është një specifikim normativ i një teknologjie ose metodologjie të zbatueshme në Internet. Standardet e internetit krijohen dhe publikohen nga Internet Engineering Task Force (IETF).

Kontributet inxhinierike në IETF fillojnë si një "Draft Internet", pastaj mund të avancohen në një "Kërkesë për Koment", dhe përfundimisht mund të bëhet një Standard i Internetit.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]