Jump to content

Sucre

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sucre
Qytet
Nofkat: 
La Ciudad de los cuatro Nombres
(Qyteti i katër emrave)
Parimet: 
Aqui nació la Libertad
(Liria filloi nga këtu)
Popullsia
 • Gjithsej300.000

Sucre është kryeqytet dhe qyteti i 6-shtë i popullarizuar në Bolivi. Ndodhet në jug-qendër të vendit, qytet shtrihet në lartësi me 2,810 metra.

Sucre ka temperaturë subtropikale malore. Temperatura më e lartë ishte 34.7 °C, kurse temperatura më e ulët ishte −6 °C.