Jump to content

Të drejtat e filmit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Të drejtat e filmit janë të drejta sipas ligjit të së drejtës së autorit për të prodhuar një film si vepër derivative e një sendi të caktuar të pronësisë intelektuale. Në ligjin amerikan, këto të drejta i përkasin mbajtësit të së drejtës së autorit, i cili mund t'ia shesë (ose "i zgjedhë") ato dikujt në industrinë e filmit - zakonisht një producent ose regjisor, ose ndonjëherë një ndërmjetës specialist të pronave të tilla - i cili më pas do të provojë për të mbledhur profesionistë të industrisë dhe për të siguruar mbështetjen financiare të nevojshme për ta kthyer pronën në film. Të drejta të tilla ndryshojnë nga e drejta për të ekspozuar komercialisht një film të përfunduar, të drejta të cilave zakonisht quhen "të drejta ekspozimi" ose "të drejta të performancës publike".

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]