Tabula Peuntingeriane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


Tabula Peutingeriana ose Harta Peutingeriane, është një kartë hartografike, që pasqyron rrjetin romak te rrugëveboten vonët romake nga ishujt britanike përmes Mesdheut për ne lindje drejt Indisë me lumin Ganges, e deri ne ishujt Sri Lanka (Insula Taprobane) ne Oqeanin Indian dhe ne Kina. Ajo është quajtur me emrin e Konrad Peutinger (14651547) benannt UNESCO-trashegimi boterore.

Tabula Peutingeriana (section) — top to bottom: Dalmatian coast, Adriatic Sea, southern Italy, Sicily, African Mediterranean coast