Jump to content

Marrëdhëniet ndërkombëtare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Marrëdhëniet ndërkombëtare janë një bashkësi hipotezash dhe konceptesh që synojnë të shpjegojnë dukuri të ndryshme duke specifikuar raportin ndërmjet koncepteve. Qëllimi përfundimtar i teorive është të parashikojë dukuri. Teoritë shjegojnë ose përshkruajnë,ndrryshimet në sistemin ndërkombetar, ndryshimet në njesitë e këtij sistemi, ndryshimet e proceseve dhe të strukturave. Teoritë janë racionaliste dhe reflektiviste. Një ndër teoritë reflektiviste është dhe realizmi klasik.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]