Thanas Nano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Thanas Nano, drejtori i parë i ATSH-së pas vitit 1944, deri në vitin 1958, drejtor i Përgjithshëm i Radio Tiranës (1961-1970) dhe RTVSH-së (1971-1972, 1972-1977). Në këtë periudhë të gjatë u krijua Orkestra Simfonike e Radio Tiranës, festivalet e këngës në radio (1962), u ngrit RTVSH-ja (1971).