Jump to content

Thrúd

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Alvíssi dhe Thrúdja, ilustrim nga Lorenz Frølich

Þrúðr (nga nordishtja e vjetër:[ˈθruːðz̠], që do të thotë "fuqia"), [1] nganjëherë e shkruar në anglisht si Thrúd ose Thrud, është një bijë e zotit kryesor Thor dhe perëndeshës Sif në mitologjinë nordike. Thrúd është gjithashtu emri i një prej valkirive që i shërbejnë birrë einherjar-ëve në Valhalla ( Grímnismál, strofa 36). Të dy mund të jenë ose jo e njëjta shifër. [2]

Valkierët Hildr, Thrúd dhe Hlökk që mbajnë birrë në Valhalla (1895) nga Lorenz Frølich .
  1. ^ Lindow (2001:291).
  2. ^ Simek 1987