Tonino Guerra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tonino në 2011.

Antonio ( "Tonino" ) Guerra ( 16 mars 1920 - 21 mars 2012 ) ishte një poet, shkrimtar dhe skenarist italian. Gjatë një karriere në kinema që zgjati për më shumë se 50 vjet, ai bashkëpunoi me regjisorë emblematikë dhe me famë botërore, si Mikelanxhelo Antonioni, Federiko Fellini, Andrej Tarkovski dhe Theodoros Angelopoulos.