Toskërishtja veriore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Toskërishtja veriore shtrihet ne rrethet e Beratit, te Fierit, te Skraparit, te Pogradecit, te Korces, te Kolonjes, ne ato zona te rretheve te Permetti e te Tepelenes qe ndodhen ne krahun e djathte te Vjoses dhe ne Vlore e ne fshatrat veriore e verilindore te saj, kufiri ne kete ane arrin pak me ne jug te qytetit te Vlores.