Traktati i Mastrihtit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

1 nëntor 1993, hyri në fuqi Traktati i Mastrichtit, duke krijuar zyrtarisht Bashkimin Europian. Traktati ishte hartuar në v. 1991, në takimin e delegatëve të Komunitetit Europian, në MastrichtHolandës dhe firmosur në v. 1992. Marrëveshja synonte krijimin e Parlamentit Europian, e Bankës Qëndrore Evropiane, përdorimin e një monedhe të përbashkët dhe unifikimin e politikës së jashtme dhe sigurisë.