Bashkësia Evropiane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nuk duhet ngatëruar Bashkimi Evropian me Bashkësia Evropiane. Ndonëse duken si të njëjta nga paraqitja ato kanë kuptime të ndryshme.

Bashkësia Evropiane[redakto | përpunoni burim]

Bashkësia Evropiane mund të quhet ndryshe dhe Komuniteti Evropian.

Historia e Bashkësisë Evropiane[redakto | përpunoni burim]

Historia, Struktura dhe Traktatet e Bashkimit Evropian
1952 1958 1967   1993 1999 2003   ?  
  Bashkimi Evropian
  Bashkësia Evropiane    
Bashkësia Evropiane e qymyrit dhe çelikut  
  Bashkësia Evropiane e energjisë bërthamore (Euratom)
Bashkësia Evropiane ekonomike Bashkësia Evropiane    
 
    Drejtësia dhe punët
e brendshme
Bashkëpunimi policor dhe
ligjor për çështjet penale
Politika e përbashkët e jashtme dhe e sigurisë
Traktati i
Parisit
Traktati i
Romës
Traktati i
Brukselit
  Traktati  i
Maastrichtit
Traktati  i
Amsterdamit
Traktati  i
Nicës
  Kushtetuta e
Evropës
 Society.svg Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.