Trilioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Trilion është një numër me dy përkufizime të dallueshme:

  • 1,000,000,000,000, pra një milion milion, ose 1012 (dhjetë deri në fuqinë e dymbëdhjetë), siç përcaktohet në shkallën e shkurtër. Ky është tani kuptimi në anglishten amerikane dhe britanike.
  • 1,000,000,000,000,000,000, pra 1018 (dhjetë deri në fuqinë e tetëmbëdhjetë), siç përcaktohet në shkallën e gjatë. Kjo është një milion herë më e madhe se trilioni në shkallë të shkurtër. Ky është kuptimi historik në anglisht dhe përdorimi aktual në shumë vende jo-anglishtfolëse ku trilion e miliardë 1012 (dhjetë deri në fuqinë e dymbëdhjetë) ruajnë përkufizimet e tyre në shkallë të gjatë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]