Jump to content

UEFA Super Kupa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Trofeu i Super Kupës Europiane

UEFA Super Kupa ose Super Kupa Evropiane është garimi vjetor i cili luhet në mes të kampionëve të UEFA Ligës së Europës dhe kampionëve të UEFA Ligës së Kampionëve. Garimi mbahet në fillim të sezonit vendor, në gusht, dhe në përgjithësi vlerësohet si ngjarje e vogël, ku kampionët e Ligës së Kampionëve dhe të UEFA Ligës Europiane në lojë dalin me formacione të ndryshëm dhe jo me formacionet e tyre më të forta, pasi që loja luhet pas transferimeve të verës, dhe seleksionimet e klubit mund të jenë të ndryshme me ato që e fituan garimin. Ky kompedicion u krijua për herë të pare në vitin 1971 nga Anton Witkamp që ishte një gazetar dhe reporter i gazetës holandeze "De Telegraaf". Në vitin 1972 kjo kupë nuk u zhvillua. Kampioni aktual është Real Madrid C.F.. Klubi më i suksesshëm është klubi italian AC Milan, me gjithsej pesë tituj të fituar.[1]


  1. ^ http://www.uefa.com/uefasupercup/history/index.html