Universiteti Teknik i Vienës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Universiteti Teknik i Vjenës
TU Wien
Technische Universität Wien
TU Wien Logo

Themeluar: 1815
Tipi: Universitet Publik
Rektor: Sabine Seidler
Fakultet: c. 3,300 (4,515 total)
Studentë: 27,923 (2013)
Kampusi: Urban
Website: www.tuwien.ac.at
Ndërtesa kryesore e Universitetit Teknik te Vienës

Universiteti Teknik i Vjenës (Gjermanisht:Technische Universität Wien) është një nga universitetet më të mëdha në Vjenë, kryeqytetin e Austrise. Themeluar me 1815 nën emrin "Instituti Politeknik mbretëror", ka aktualisht rreth 26,200 studentë (19% studentë të huaj/30% femra), tetë fakultete dhe mbi 4,000 punonjës (1,800 akademikë). Fusha kërkimore e Universitetit është e fokusuar në inxhinieritë dhe shkencat natyrore.

Fakultetet[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Arkitekturë dhe Planifikim,
  • Kimi
  • Inxhineri,
  • Shkenca Kompjuterike,
  • Inxhinieria elektrike dhe Teknologjia e informacionit,
  • Matematikë dhe Gjeoinformation,
  • Mekanikë dhe Inxhinieri Industriale
  • Fizikë.
Ndërtesa e Bibliotekës së Universitetit Teknik të Vienës