Jump to content

Ushtria në Ishujt Falkland

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ishujt Falkland janë një territor i jashtëm britanik dhe, si i tillë, mbështeten në Mbretërinë e Bashkuar për garantimin e sigurisë së tyre. Territoret e tjera të Mbretërisë së Bashkuar në Atlantikun e Jugut, Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç, bien nën mbrojtjen e Forcave Britanike të Ishujve të Atlantikut të Jugut (BFSAI), të njohur më parë si Forcat Britanike të Ishujve Falkland (BFFI), që përfshin angazhime nga Ushtria Britanike, Forca Ajrore Mbretërore dhe Marina Mbretërore. Ata drejtohen nga Komandanti, Forcat Britanike të Ishujve të Atlantikut të Jugut (CBFSAI), një emërtim ekuivalent me brigadier që rrotullohet midis të tre shërbimeve (Marina, Ushtria dhe Forca Ajrore Britanike).