Jump to content

Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
South Georgia and
the South Sandwich Islands
Emblema - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç
Flamuri Stema
Vendndodhja - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç
Vendndodhja - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç (GjJIJS) (Anglisht: South Georgia and the South Sandwich Islands) është një Territor Britanik përtej DetitAtlantikun Jugor. Ajo është një përmbledhje ishujsh të paaritshëm që përbëhen nga Gjeorgjia Jugore – e cila është rreth 170 km me 29 km dhe është pa diskutim ishulli më i madh në këtë territor – dhe një zinxhir i shijve më të vegjël të njohur si Ishujt Jugorë Sanduiç të cilët shtrihen rreth 400 milje në juglindje.